Od 17 do 21 Lipnja 2018  u gradu Mosonmagyarovar u Mađarskoj održati će se 57. IALB i 7. EUFRAS konferencija sa glavnom temom – Novi izazovi u ruralnim krajevima – tradicijska i transformacijska poljoprivreda.

Konferencija ima fokus na novim izazovima i trendovima u poljoprivredi, i kako oni pronalaze korijene u okvirima lokalnih tradicija. Događanje će ponuditi uvid u bogate ruralne tradicije regija Szigetköz i Zapadni Transdunav kroz posjete samo-organiziranim zajednicama koje proizvode lokalna dobra i nude usluge kao što su eko-turizam i jahanje. Događanje će biti prilika za usporedbu ovih poslova sa današnjom poljoprivredom, prehrambenom industrijom i pametnim sustavima.

U sklopu konferencije održati će se i SEASN sastanak na kojem će Biljana Kulišić i Dinko Đurđević iz Energetskog instituta Hrvoje Požar predstaviti Farmcircle projekt.  SEASN je Mreža koja okuplja savjetodavne službe, poljoprivredne komore, institute, fakultete i organizacije civilnog društva s područja jugoistočne Europe,  a osnovana je u Bugarskoj 2015.

Više informacija o konferenciji možete naći ovdje.